Share this item on:

WILRIJK – Ondertussen is het nieuwe schooljaar volop in gang getrapt. De leerlingen zitten reeds een maand op de schoolbanken. In de topsportschool te Wilrijk gonst het ook van de bedrijvigheid en tekenen we een verdubbeling op van het aantal leerlingen!

Bij de aanvang van het nieuwe schooljaar zijn er acht nieuwe judoka's ingestapt in het topsportschoolprogramma van Judo Vlaanderen. Deze groep bestaat uit vijf jongens en drie meisjes van verschillende gewichtscategorieën en uit verschillende clubs/regio's van Vlaanderen. Ze hebben allen de uitgebreide testprocedure doorstaan en ruilen nu hun oude middelbare school in voor dit nieuwe avontuur om studie en topsport optimaal te combineren en hun dromen na te jagen. 

De leerlingen volgen momenteel les in het 2de of 3de middelbaar en blijven in principe dus nog wel even in het Topsportschoolprogramma van onze federatie. 

“In vergelijking met vorig schooljaar, waren er acht leerlingen ingeschreven aan de topsportschool, waarvan één 1 uitstromer die momenteel topsport met hogere studies combineert,” aldus Sören Hapers, een van dat JV-coaches betrokken bij de Topsportschool. “In totaal zijn er dus vijftien judoka’s ingeschreven in de topsportschool, wat dus een verdubbeling betekent ten opzichte van vorig jaar. Dit succes is dan ook het resultaat van een kwaliteitsvol werkingsjaar in combinatie met een goede doorstroming uit de federale TT15-werking o.l.v. Tijl Lindekens.” 

De JV-trainers zijn bijgevolg erg tevreden met deze nieuwe lichting en hopen nu met het hele team mooie resultaten te boeken in de toekomst, zodra de wedstrijden terug kunnen plaatsvinden uiteraard!

 

Christian Pierre,

Media & Communicatie

 

Sponsoren

Sponsoren